Г-жа Кожарева ще представи кабинет, до този момент не е казала

...
Г-жа Кожарева ще представи кабинет, до този момент не е казала
Коментари Харесай

Йотова: Кожарева ще представи кабинет, дано подбере хора с максимална степен на доверие

Г-жа Кожарева ще показа кабинет, до този миг не е споделила друго и всяко друго внушение за мен е дезинформация. Тя би трябвало да не се поддава на въздействие и напън, до този миг с нищо не го е посочила. Ако не показа състав, президентът още веднъж ще се обърне към " домовата книга ". Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи Nova.
Прочетете още
Според нея нов кръг диалози за длъжностен премиер би бил разследване на измененията с Конституцията. " Дано Кожарева подбере хора с оптималната степен на доверие от българското общество, с цел да се проведат почтени избори. С поправките в Конституцията се забърка страшна каша, президентът се пробва да върне стабилността, според пълномощията, които има. Предполагам, че с приближаване на изборите пристрастеностите ще са все по-нажежени ", добави тя.

Според нея няма дискриминация в новите промени в Закона за предучилищното и учебното обучение.  " Не разбрах по какъв начин ще се ползва законът на процедура. Дискриминационен миг не виждам. Важно е да се види по какъв начин ще се извършва в учебните заведения. Подобни полемики е имало в доста страни от Европейски Съюз, само че аз съм спокойна. Определени малцинства пазят правата си, само че до момента в който го вършат, минават в крайности. И тази болест ще изживеем, значимото е да запазим децата ", изясни вицепрезидентът.

Йотова взе участие в местността Петрова нива в Националния възпоменателен събор, отдаден на 121 години от Илинденско-Преображенското въстание.
Припомняме, че кандидатът за длъжностен министър председател Горица Грънчарова-Кожарева има срок до понеделник да показа състав за служебен кабинет, който да оглави. На 9 август президентът Румен Радев дефинира заместник-председателя на Сметната палата за претендент за длъжностен министър-председател. 

Следващият служебен кабинет може да ръководи най-много два месеца преди предсрочния избор. Президентът Румен Радев разгласи и най-подходящата, съгласно него, дата за вота - 20 октомври. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР